maanantai 25. helmikuuta 2013

Bits and pieces of our current homeTältä se meidän koti nyt sitten näyttää. Vielä on niin kovin askeettista, kun ei haluta kerralla ostaa mitä sattuu vaan harkita ja hankkia pidempiaikaisia sijoituksia. Okei, Ikealta ostettiin kyllä kalusteita, mutta nekin menee sitten ihka omassa kodissa kierrätyskäyttöön. Esimerkiksi sohvan voisi sitten sijoittaa työhuoneeseen, nykyinen ruokapöytä menee työpöydäksi ja tuolit ulkokäyttöön. Itärannikolla olisi niin paljon paremmat shoppailumahdollisuudet, mutta onneksi nettikin toimii ja tavaraa saa tilattua. Täkäläinen huonekalutarjonta ei välttämättä miellytä skandinaavin silmää, ei ainakaan meidän.

Talossa on lattialankut joka huoneessa, paitsi keittiössä ja vessassa/kylppärissä on kivilaatat. Olohuone ja isompi makkari on siunattu todella korkealla huonekorkeudella. Hanat on vanhanaikaiset, mutta kyllä niistä onneksi vettä tulee (sitä kuumaakin, jos kaasulämmitin sattuu pysymään päällä).  Lattialankkujen raoista paistaa päivänvalo, joten talvea varten on nyt matot kuumassa etsinnässä. Ja pahoin näyttää siltä, että Australian ulkopuolelta saattaa joutua tilailemaan. Toinen makkari on vielä täysin tyhjä, siitä olisi tarkoitus tehdä työ-/vierashuone. Vielä ei kukaan ole ilmoittanut tulevansa kyläilemään, joten ei tarvitse kiirehtiä sen suhteen. Makkarin sängynrunko tuli hankittua myös Ikeasta, oli oikeastaan ainoa, joka meille missään täällä kolahti, ja siinä on säilytystilaa (sitä kun tässä talossa ei ole ollenkaan).

Suomesta on tulossa meidän pieni omaisuus, lähinnä kirjoja ja astioita - kaikki myy myytiin ennen lähtöä. Eniten harmittaa pölynimuri, Dysonit kun on täällä tuplahinnoissa melkein. Marimekon trikoolakanat rahdattiin mukana rinkassa, ja täytyy sanoa, että niiden vällyjen väliin kun illalla pujahtaa nukkumaan, niin tietää sijoittaneensa rahat oikeaan osoitteeseen. Kissatkin on ihan rakastuneita noihin lakanoihin!

So, this is it - our home. It's still pretty empty, but we'll get there slowly. We have no rush buying housefull of stuff just to get it decorated, we'd rather take our time and see our opitions. We went shopping at Ikea in Perth, and now I'm looking for rugs and other smaller things. What it comes to furniture shopping - we will take it slow as well. Our future office desk is our current dining table and the outdoor chairs we use as dining chairs for now. 

There are timber floors througout the house, except kitchen and bathroom.  Living room and the master bedroom have been blessed with high seelings. We are waiting for our stuff (mostly tableware and books) from Finland, but we did bring somthing in our backpacks like those Marimekko cotton tricot quilt covers. They are so soft and comfortable, both us and our cats love them!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti