maanantai 18. maaliskuuta 2013

Life


Elämä on lähtenyt mukavasti käyntiin täällä maapallon toisella puolella. Nautimme arjen pienistä arjen luksuksista, kuten omasta pesukoneesta. Laitoimme Suomesta kavereiden kontissa tulemaan vain pari tuolia ja neljä pahvilaatikollista astioita, kirjoja ja muuta meille tärkeää. Tavarat ovat nyt Melbournessa ja pitäisi saada ne jotenkin tänne. Tähän asti on pärjätty laina-astioilla. Koti on vieläkin aika askeettisessa kunnossa, mutta ei meillä ole kiirettä tämän kanssa.

Polkupyörät saatiin viime viikolla ja eilen ostettin auto, joten kulkeminenkin on nyt helpompaa. Kaupungilla liikkuu kyllä ihan mainiosti jalkaisinkin, välimatkat eivät ole keskustassa pitkiä, mutta muualle kulkeminen on jo hankalampaa. Julkinen liikenne ei ihan ole samaa luokkaa kuin pk-seudulla. Ollaan tutustuttu asuinympäristöön ja säät ovat hellineet meitä oikein urakalla - vain yksi sateinen/pilvinen päivä 7 viikon aikana! Tänään on taas vähän pilvisempää, mutta aurinko pilkistelee nytkin pilvien raoista.

Ilmoittauduimme paikallisten tapaan vapaaehtoistyöhön. Vaihtoehtoja on satoja - voi valokuvata, hoitaa puutarhaa, hoitaa lapsia, hoitaa vanhuksia, järjestää juhlia ja tapahtumia, kokata, hoitaa eläimiä... Ihan mitä mieleen juolahtaa. Käymme tällä erää kerran viikossa avustamassa vammaisratsastuksessa, joka pyörii täysin vapaaehtoisvoimin ja lahjoituksilla. Voisin kirjoittaa myöhemmin siitä ihan oman postauksensa, sillä sen se kyllä ansaitsee. Lisäksi käytiin tutustumassa kaupungin toisella laidalla sijaitsevaan puutarhaan (sekin täysin vapaaehtoisvoimin pyörivä), jossa kasvatetaan tämän lounaispuolen Australian natiiveja kasveja siemenistä, jotka poimitaan luonnosta ja sitten kasvit istutetaan puistoihin, paloalueille jne. Ensi viikolla pääsisi tutustumaan delfiinien tutkimuskeskukseen. Ihan oikeita töitäkin on molemmille löytynyt.

So far so good. Life is great. We got bikes and a car and a washing machine. The weather has been great, only one rainy day in these 7 weeks we've been here. We signed up for volenteer work - helping at a disability riding center. And we both have real jobs as well.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti