perjantai 19. huhtikuuta 2013

Chop chop.



Pyöräytin tälle päivälle terveellisen, mutta ah - niin herkullisen salaatin!
 

Salaatti:
1 kukkakaali pilkottuna
2,5 dl burgulia (sekoita 2,5 dl kiehuvaa vettä burgulin kanssa ja anna imeytyä)
1 fenkoli ohuesti suikaloituna
½ punasipuli ohuesti suikaloituna
2,5dl puolitettuja manteleita
kourallinen sileälehtistä persijaa hienoksi pilkottuna
1 tl sumakkia

Kastike:
50ml granaattiomenasiirappia
½ tl merisuolaa
1 tl kanelia
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Paista kukkakaalin nuput (ripottele suolaa päälle) uunipellillä 175 asteessa noin 25 min ja anna jäähtyä. Paahda mantelit kuivalla pannulla. Sekoita kastikeainekset ja anna levähtää viitisen minuuttia. Pilko kastike. Sekoita suureen kulhoon salaattiainekset. Lisää salaatinkastiketta vähän kerrallaan maistellen, milloin maku on itsellesi sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele salaatin päälle vielä sumakki-maustetta.

I made this healthy - but oh so delicious - salad today.

Salad:
1 whole caulifower, broken into florets
1 cup of fine burghul, covered with 1 cup boiling water until liquid is absorbed
1 fennel bulb, trimmed and finely sliced
1/2 red onion, finely sliced
1 cup blanched almonds
1 handful of flat leaf parsley, chopped
1 teaspoon sumac

Dressing:
50ml pomegranate molasses (available from Middle Eastern supermarkets)
½ teaspoon sea salt
1 tsp ground cinnamon
1 lemon, juiced
100ml extra virgin olive oil
freshly ground black pepper


 Preheat oven to 175°C. Pop your cauliflower florets on a baking tray, sprinkle with salt flakes and bake for 25 minutes. Let them cool. Roast the almonds on a frying pan. Mix the dressing ingrediants and let it set for 5 minutes. Dice the veggies. Mix all the salad ingrediants on a big bowl and add dressing little at a time until the taste is good for you. Add some sumac and salt and pepper for taste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti