lauantai 2. marraskuuta 2013

Dolphin Cruise.
Saatiin kaksi delfiiniristeilyä yhden hinnalla, joten niinpä käväisimme cruisailemassa veneellä Mandurahissa parisen viikkoa sitten. Tasan yksi delfiini nähtiin, mutta maisemia oli mukava katsella. Kuvissa näkyy tyypillisiä aussitaloja (lue "rikkaiden omistamia"), paatti kun seilasi kanaaleissa Mandurahin keskustan tuntumassa. Hyvin erilaista arkkitehtuuria kuin täällä "maalla", Bunbury on melko tylsän näköinen siltä kantilta katseltuna, vaikka kyllä täältäkin hienoja rakennuksia löytyy. Ihan ökyjähän noista taloista suurin osa oli, eikä yhtään omaan makuun istuvaa. Tontin olisin ehkä voinut lunastaa kanaalin varrelta, ja hankkia kajakin.

Kuvissa näkyvällä pelikaanilla oli onkisiima siipeen takertuneena. Juttelimme miehen kanssa, joka pelastaa villilintuja, ja hän kertoi että olivat jo muutaman päivän yrittäneet saada kyseistä pelikaania kiinni, jotta voisivat sitä auttaa. Siima kun puristuu siiven ympärille tiukemmin ja tiukemmin, sulat kuolevat ja sitten seuraakin jo pahempia ongelmia. Olen nähnyt kuvia esim. kilpikonnasta, jonka ympärille on naru puristunut, ja kilpi on mennyt ihan kahdeksikon muotoiseksi. En käsitä miten paljon täälläkin merestä löytyy roskaa. Mm. muovipussit ovat vihoviimeisiä, kun kilpparit niitä syövät luullessaan niitä meduusoiksi ja kärsivät sitten hitaan ja kivuliaan kuoleman muovipussin jumiuduttua suolistoon. Roskaa löytyy myös muualta kuin vedestä, esimerkiksi tupakantumppeja. Tiesittekö, että sen maatuminen kestää jotain kymmenen vuotta? Sentään täällä saa roskaamisesta ihan tuntuvat sakot - jos sattuu jäämään kiinni.

We went on a dolphin cruise in Mandurah, saw one dolphin and a pelican with a fishing string stuck on his wing. Poor fellow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti