maanantai 13. toukokuuta 2013

Wildlife.

Noin 500 metrin päässä meiltä on Bunburyn villieläinpuisto. On kävelty siitä ohi monta kertaa, mutta sisälle asti mentiin vasta pari päivää sitten. Noin 6 euron sisäänpääsymaksulla pääsi ruokkimaan papukaijoja ja halimaan kenguruita. Ollaan muutamassa villieläinpuistossa Ausseissa käyty ja tämä oli kyllä sieltä parhaasta päästä, kun eläinten kanssa pystyi ottamaan niin hyvin kontaktia. Lintuja oli pienemmissä häkeissä (isoja papukaijoja, kookaburra,pöllöjä jne) ja niihin ei sisälle päässyt. Mutta suurin osa pienemmistä papukaijoista ja undulaateista oli kahdessa isommassa häkissä, jonne sai kävellä sisälle lintuja ruokkimaan. Rohkeimpia olivat nuo alimmassa kuvassa näkyvät sateenkaaripapukaijat (yksi yritti viedä miulta korviksenkin korvasta), ja ne roikkuivat joka paikassa - housunlahkeessa, repussa, olkapäällä... Puhuvien papukaijojen lisäksi tapasimme nukkuvan vompatin, opossumeja, sirkuttavia seeprapeippoja, riikinkukkoja, ankkoja, mustia joutsenia, emuja ja vallabeja.

Parasta silti oli kengurut. Kenguruaitaukseen sai mennä myös kävelemään ja hetken kun penkillä istuskellen odottelimme, niin jo pienin niistä ensimmäisenä pomppuili paikalle ruoan ja silitysten toivossa. Ja niitä se saikin :) Aamuinen koti-ikävä unohtui kyllä äkkiä, niin terapeuttista oli noiden hassujen otusten kanssa oleilu. Tapasimme lisäksi erään hoitajan perässä pomppineen 11kk pikkuisen orpokengurun, jonka kanssa ystävystyin välittömästi. Orpokenguruita saa hoitaa kuka tahansa, kunhan saa joltain koulutusta että osaa huolehtia niistä oikealla tavalla. Nämä pikkuruiset on pelastettu useimmiten auton alle jääneiden emojen pussukasta. Tiedä häntä vaikka meillä joku päivä olisi oma kenguru kissojen ilona (tai kauhuna). Pyrkimys on tietenkin vapauttaa nämä ihanat otukset takaisin luontoon tai sitten omiensa joukkoon villieläinpuistoon tai vastaavaan.

The Bunbury Wildlife Park is located just 500 metres from our house. We've passed by it several times, but it wasn't until on Sunday we actually went in. One of the best Wildlife Parks in Australia (of the ones we've visited) I must say. Big walk-in cages for birds and parrots as well as for kangaroos. I loved the fact that we could interact with so many animals. The best part without a doubt was the kangaroos, we fed and pet them for ages. We also met a tiny 11 month old joey, who had been rescued and was taken care of by a park's volunteer worker. She was such a sweetheart and  following her carer wherever she went. Who knows, maybe one day we'll have a joey too, all tough I don't think our cats would appreciate it too much. 

They had a wombat there too as well as wallabies, cockatoos, emus, opossums, zebra finches, ducks etc.


1 kommentti:

  1. Miten ihanan värikkäitä lintuja ja söpöjä kenguruita! Eläinten kanssa puuhaaminen on kyllä terapeuttista.

    VastaaPoista