tiistai 17. syyskuuta 2013

Wraps.


Wrapit ovat niin käteviä lounaaksi mukaanotettavia. Töissä ei  monestikaan ole mahdollisuutta lämmittää ruokaa, ja mitään kylmänä pidettävää en viitsi autossa säilytellä, niin nuo kulkevat kätevästi pilaantumatta mukana. Täytteeksi heittelin vain salaattia, tomaattia, avokadoa, kesäkurpitsaa, punasipulia sekä paahdettuja kikherneitä. Ne on muuten niin nameja ja terveellinen (sekä erittäin proteiinipitoinen ) vaihtoehto naposteltavaksi esim. sipsien sijaan. Teen yleensä 4-6 purkkia kerrallaan, kun tuo uuni on niin pirun iso, että en viitsi pienemmän määrän takia lämmittää. Riittäähän siitä sitten pitemmäksi aikaa, vaikka himohan noihin tulee kun alkaa napsimaan :)

4 x 400g purkkia kikherneitä huuhdeltuna, valutettuna ja kuivattuna
tilkka oliiviöljyä sekoitettuna kikherneisiin
Mausteita maun mukaan. Mausteita pitää laittaa tolkuttomasti, jotta tulee makua. Hyvä yhdistelmä on esimerkiksi cajunpippuri, paprikajauhe, valkosipulijauhe, soijakastiketta, sekä jotain mausteseosta (esim harissa mauste). Hieman makeampi versio on hunaja ja kaneli sekä suolaa. Kannattaa maistaa ennen uuniin laittamista, jotta mausteita on riittävästi ja sopivassa suhteessa.Sekoita mausteet kikherneiden kanssa ja levitä uuninpellille.
Sitten vain uuniin 200 astetta 30-40 min, kunnes ovat hieman ruskettuneet ja kuivahtaneet.

I love wraps for lunch, just veggies and for example roasted chickpeas inside of a wholemeal wrap. Roasted chickpeas are easy to make. Just rinse and dry them (teatowel etc.), add a little bit of olive oil and lost of spices (for example, soy sauce, paprika, cayanne pepper, garlic powder, and middle eastern spice blend or honey, salt and cinnamon). Have a taste before roasting in 200 celcius degrees for 30-40 min until the are a little dry and brownish.

1 kommentti:

  1. hei sinne puolelle palloa! :)

    nää kuulosti niin helpolta ja herkulliselta et oli ihan pakko kokeilla! nyt odotellaan mitä uunista valmistuu :)

    - S.M.

    VastaaPoista