perjantai 12. syyskuuta 2014

Bali - Seminyak.


Olen painanut pää kolmantena jalkana töitä ja niinpä päätimme ottaa pienen breikin Balin loman muodossa. Kymmenen päivän reissu, lennot irtosi alle 150 eurolla edestakaisin per pää. Kohde valikoitui nimenomaan halvan hinnan vuoksi, mielenkiintoisempiakin kohteita olisi tarjolla. Mutta ei voi sanoa, että kaduttaisi, on nyt sitten tämäkin Aasian ihme koettu. Pari ensimmäistä päivää ihmeteltiin Seminyakissa ja totuteltiin kadunvarsikaupustelijoihin, jotka olivat jokainen vuorollansa tarjoamassa samanlaisia huiveja, paitoja, shortseja ja puisia peniksiä. Kyllä, luit aivan oikein. Ai niin ja tarroja, jossa luki Steven is gay. Tai mikä tahansa miehen nimi siinä edessä.

Skoottereita pärräsi sen miljoona, suurin osa  (turistitkin) ilman kypärää. Kokonaisia perheitä skooterin päällä, vauvasta vaariin. Joskus vanhemmilla oli kypärät, mutta vain kahdella lapsella näimme pään suojattuna. Liikennesääntöjä ei ole, autot ja skobat ajoi milloin keskellä kaistaa, milloin yksisuuntaista väärään suuntaan. Ja silti vain yksi pieni kolari nähtiin, yksi ainoa kolhaistu auto, kun täällä Ausseissa joka toisessa tuntuu olevan isompikin kolhu.

Rannalla todistettin hautajaisia, ja toivoisi Suomeenkin hieman mallia otettavan tästä elämän juhlimisesta.

After all the hard work and long hours, we decided to have a well deserved break and booked flights to Bali. Mainly because it was so cheap. A first couple of days we stayed in Seminyak, getting used to the traffic, scooters with whole families on them, people trying to sell t-shirts, shorts, sarongs ad wooden penis's. And stickers saying someone is gay. 

We also witnessed a funeral on the beach, it was very colorful and nice ceremony, very different what we are used to Finland where everyone wears black and it is just so so sad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti