maanantai 20. tammikuuta 2014

Going nuts.


Sain tämän pähkinäleipä reseptin ystävältäni Timiltä. Tim tarjosi tätä aamupalaksi meille Mandurahissa yöpyessämme. Tämä on hyvää hedelmien, hillon tai jonkin hyvän juuston kanssa. Pähkinöiden lajikeita voi vaihdella, samoin siemeniä ja niiden määrää suhteessa pähkinöihin. Jos ei halua käyttää kokonaisia kananmunia, voi laittaa 10 valkuaista viiden munan sijaan.

n. 2,5 dl auringonkukansiemeniä
n. 1,5 dl cashewpähkinöitä
n. 1 dl seesaminsiemeniä/hampunsiemeniä/chiasiemeniä
n. 2,5 dl saksanpähkinöitä
n . 2,5 dl manteleita
n. 2,5 dl kurpitsansiemeniä
n. 2,5 dl pellavansiemeniä
5 kananmunaa
½ dl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa

Vatkaa munat, öljy ja suola kevyesti. Sekoita joukkoon pähkinät. Kaada seos leipävuoalle. Paista noin 200 asteessa noin tunnin ajan. Leipä on valmista kun se kumisee pohjaa naputtaessa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita vasta kun se on täysin jäähtynyttä.

1 cup raw sunflower seeds 
1 cup raw sesame seeds or hemp seeds 
1 cup raw hazelnuts or walnuts 
1 cup raw almonds 
1 cup raw pumpkin seeds 
1 cup flax seeds 
1/3 cup olive or nut oil 
5 eggs (or 10 egg whites to keep it cholesterol free) 
1 1/2 teaspoon salt 

TO MAKE ONE LOAF: Preheat your oven to 325 degrees. Lightly beat the eggs, oil and salt in a big bowl, add the remaining ingredients, and stir well. Press the batter into an oiled or parchment paper lined loaf pan. Bake in the middle of your oven for 1 hour or until it is firm and sounds hollow when thumped on the bottom. Wait until the bread is completely cool to slice. 

Fancify it: With 1/2 cup dried cherries 1/4 cup goji berries ½ cup dried blueberries A pinch of cardamom or cinnamon A little grated orange zest A slather of home made jam and a slice of good cheddar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti