keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Chemex.Aussit ei oikein harrasta suodatin kahveja. Tai kyllä isompien kaupunkien kahviloista saa aeropressillä, chemexillä ja muilla hienouksilla tehtyä, mutta täällä Bunnossa tunnetaan lähinnä peruslatet sun muut. Kodinkoneliikkeissä saattaa olla pari suodatinkahvikonetta, suomalaisille niin tuttua Moccamasteria ei hyllyillä näy. Kahviloista saa tilattua cappuccinojen ja espressojen lisäksi aussien oman flat whiten, joka on siis cappuccino ilman sitä kaakaojauhetta.

Paikallisessa kahvikaupassa, joka myy papuja ja espressokeittimiä, ei Chemexistä oltu kuultukaan, kun menin sitä kyselemään. Ystävällisesti sen minulle kuitenkin tilasivat ja vihdoin tässäkin huushollissa saa muutakin kuin pikakahvia. Suodatinpaperit tuohon ovat normaalia paksumpia, kahvista tulee oikein pehmeää ja makoisaa. Ja suodattaminen tapahtuu käsin, mikä on osa viehätystä vaikkakin välillä kaipaa sitä pelkkää koneen täyttöä ja napin painallusta. Näin talviaikaan kämpän ollessa viileähkö, kahvi tuppaa jäähtymään nopeasti, mutta onneksi tuon lasipullon voi laittaa kaasuliedelle lämpiämään.

We really missed filtered coffee. In Finland basically every household has a filter coffee machine. Finns consume an average few kilos of coffee per person per year. I went to the local coffee shop to ask for Chemex, and they had never heard of it's existence. But they were kind enough to order one in for me. It makes such good, soft tasting coffee, no bitterness what so ever. And it's pretty. That's never a bad thing ey?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti